Skip to content

Email Marketeer

Nederland, Noord-Brabant, HelmondMarketing

Functieomschrijving

Wat doe je als Email Marketeer?

Voor ons snelgroeiende e-commerce platform zijn wij op zoek naar een datagedreven en resultaatgerichte Email marketeer. Met diverse webshops voorzien wij de Europese markt van hoogwaardige (LED)verlichting. Met een sterk team kunnen we de wereld veroveren. Daarom zijn we op zoek naar een zelfstarter met een commerciële en strategische mindset om ons Marketing team te versterken. Als Email marketeer ga jij diverse digitale campagnes coördineren, zorg jij dat wij als bedrijf helemaal up to date zijn met onze email en marketing automation en ben je altijd kritisch op het geleverde resultaat. Jij weet hoe je je werk goed moet doen en bent niet bang om verbeteringen aan te geven.


Let’s Ledify Europe
World Wide Lighting is een toonaangevende en snelgroeiende Europese Specialist in verlichtingsproducten. Ons assortiment gaat van conventionele lampen tot aan slimme Led verlichting. Ons uitgebreide assortiment en hoogwaardige producten ondersteunen ieder bedrijf bij het vinden van hun ideale verlichtingsoplossing. Wij maken Europese bedrijven en huizen groener. Overschakelen naar LED-verlichting is de snelste manier om bedrijven duurzamer te maken. Dit is wat wij graag doen en waar we als bedrijf voor staan!

Wil jij ook een impact maken en invloed uitoefenen op deze sterk groeiende organisatie? Wacht dan niet langer en laat van je horen!


De rol

 • E-mail- en marketingautomatisering naar een hoger niveau tillen in een snelgroeiende e-commerce omgeving;
 • Coördineren en bouwen van digitale campagnes, waaronder verschillende e-mailnieuwsbrieven, geautomatiseerde lead-nurturing-campagnes en klantaccountmeldingen. Dit gaat zowel om inkomsten genererende campagnes als promoties voor branding/fanbetrokkenheid;
 • Analyseren van KPI's voor kritieke prestatiestatistieken voor e-mail, zoals deliverability, openen en doorklikratio (CTR), conversie-/bouncepercentages en databasegroei in de loop van de tijd;
 • Verantwoordelijk voor nauwkeurigheid, tijdlijnen en consistentie van alle e-mails en gerelateerde campagnes;
 • Assisteren bij de analytische inspanningen van het team, waaronder het signaleren van trends en het gebruik van testmethoden om te helpen de beste resultaten te leveren (A/B-testen, frequentie, tijdstip en meer);
 • Samenwerken met IT voor technische oplossingen en met het team voor klantinzichten bij het creëren van nieuwe (inzicht- en actiegestuurde) campagnes en het optimaliseren van de huidige campagnes.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Minimaal HBO diploma (bij voorkeur Universitair) met 1 tot 3 jaar ervaring;
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal;
 • Geavanceerde kennis van HTML & CSS (voor e-maildoeleinden);
 • Begrijp de vereisten van CAN-SPAM/CASL/GDPR en de leveringsnormen voor inbox;
 • Basis kennis van webanalyseplatforms (bijv. Google Analytics);
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het beheren van marketingdatabases en met emailmarketing (esp's), consumentenberichten en automatiseringstools;
 • Uitstekende schrijfvaardigheid en creativiteit;
 • Mogelijkheid om statistieken te vertalen, te communiceren en te distilleren in een uitvoerbaar marketingraamwerk.

Wat kan je van ons verwachten?
We bieden je een afwisselende en verantwoordelijke functie. We bieden je daarnaast een marktconform salaris, reiskostenvergoeding, korting op gadgets, computer/tablet, telefoonabonnement, fitnessabonnement en een fietsplan. Dat alles bij een zeer ambitieuze organisatie. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende groei van ons bedrijf. Wij zijn een e-commerce verlichtingsbedrijf en zijn wereldwijd actief in 15 landen middels 24 webshops. Inmiddels werken wij met meer dan 200 enthousiaste collega's om de klanttevredenheid telkens weer naar een hoger niveau te tillen. Om dit te kunnen realiseren, dagen we onze mensen uit om eigen initiatief te nemen, verantwoordelijkheidsgevoel te dragen en vastberaden te zijn om net dat stapje extra te zetten.


"It's never too late to light up your career"
Ben jij de juiste kandidaat bent voor deze functie, of wil je meer informatie over deze functie? Deel dan jouw talenten met onze via de ‘apply’ button hieronder. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Christel van Hoppe via telefoonnummer 06-14320007.