Skip to content

Marketing Analist

Helmond, Noord-Brabant, NederlandMarketing

Functieomschrijving

Wat doe je als Marketing Analist?
Jij bent de promoter van data-gedreven werken binnen marketing en fungeert daarbij als een interne consultant binnen het marketing team omtrent data. Dagelijks zullen onze marketeers vanuit diverse teams aan je bureau staan met diverse vragen. Voor het uitdraaien van een prognose, doelgroepanalyse of om prospects in kaart te brengen.

Zo breng je samen met onze Customer Journey specialist de klantprofielen en klantreizen in kaart, met als doel het marketing- leadgeneratie- en sales proces hierop in te richten en continu te optimaliseren. Vanuit CRO zullen verzoeken komen om hen bij te staan bij het analyseren van hun A/B tests waarmee je meehelpt in de optimalisatie van onze shops. Ook vanuit het designteam zal men vragen hebben over de performance van hun nieuwe banners.

Zo ben jij de spin in het web van ons marketing team en ziet geen dag er voor jou hetzelfde uit. Met jouw kennis is er natuurlijk ook ruimte voor eigen initiatieven. Bij WWL heerst een informele sfeer en we zijn een platte organisatie. Het is dan ook niet gek om even bij de CEO binnen te lopen om een praatje te maken en je idee voor dat nieuwe project te pitchen. Initiateven en samenwerken staan bij ons dan ook hoog in het vaandel!


Let’s Ledify Europe
World Wide Lighting is een toonaangevende en snelgroeiende Europese Specialist in verlichtingsproducten. Ons assortiment gaat van conventionele lampen tot aan slimme Led verlichting. Ons uitgebreide assortiment en hoogwaardige producten ondersteunen ieder bedrijf bij het vinden van hun ideale verlichtingsoplossing. Wij maken Europese bedrijven en huizen groener.

Overschakelen naar LED-verlichting is de snelste manier om bedrijven duurzamer te maken. Dit is wat wij graag doen en waar we als bedrijf voor staan!

Wil jij ook een impact maken en invloed uitoefenen op deze sterk groeiende organisatie? Wacht dan niet langer en laat van je horen!


De rol

 • Interne consultant voor alle data gerelateerde vragen vanuit het marketing team;
 • Adviseren van marketeers en management over de te benaderen doelgroepen en campagneresultaten;
 • Adviseren van marketeers over de meetbaarheid van hun campagnes;
 • Inzet van klantdatabase/ klantprofielen om marketing performance en klantervaring te verbeteren;
 • Ontwikkelen van modellen/dashboards die campagnes inzichtelijk en bestuurbaar maken;
 • Het spotten van verbeter-/ innovatiemogelijkheden en het uitwerken van deze oplossingen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding met minimaal 3 jaar data ervaring;
 • Goede communicatieve skills om de vragen van de marketing collega’s te vertalen naar meetbare metrieken/KPIs;
 • Ruime kennis van diverse online marketingkanalen (T-shaped online marketing kennis met de focus op de analytische vaardigheden);
 • Ervaring met data visualisatie. Ervaring met Looker (en LookML) is een pre;
 • Minimaal één taal, liefst Python of R maar alleen SQL zou eventueel ook kunnen;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat kan je van ons verwachten?
We bieden je een afwisselende en verantwoordelijke functie. We bieden je daarnaast een marktconform salaris, reiskostenvergoeding, korting op gadgets, computer/tablet, telefoonabonnement, fitnessabonnement en een fietsplan. Dat alles bij een zeer ambitieuze organisatie. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende groei van ons bedrijf. Wij zijn een e-commerce verlichtingsbedrijf en zijn wereldwijd actief in 15 landen middels 24 webshops. Inmiddels werken wij met meer dan 200 enthousiaste collega’s om de klanttevredenheid telkens weer naar een hoger niveau te tillen. Om dit te kunnen realiseren, dagen we onze mensen uit om eigen initiatief te nemen, verantwoordelijkheidsgevoel te dragen en vastberaden te zijn om net dat stapje extra te zetten.


"It's never too late to light up your career"
Ben jij de juiste kandidaat bent voor deze functie, of wil je meer informatie over deze functie? Deel dan jouw talenten met onze via de ‘apply’ button hieronder. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Christel van Hoppe via telefoonnummer 06-14320007.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar