Skip to content

Datawarehouse specialist

Helmond, Noord-Brabant, NederlandMarketing

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe Datawarehouse Specialist met een passie voor eCommerce?
Binnen WWL is analytics een belangrijk onderdeel van de strategie; 90% van de totale omzet is online. WWL is in Nederland marktleider in B2B LED en wil dit voor heel Europa worden. Als onderdeel van deze digitale ambitie werkt WWL met een nieuw, modern analytics platform gebaseerd op Databricks en AWS cloud technologie.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het functioneren van onze Business Intelligence tooling (Looker). Jij beheert de development backlog naar de analisten toe en hebt voldoende technische kennis van onze data-architectuur om de engineers aan te geven waar eventuele pijnpunten zich bevinden.

Ook realiseer jij samen met de analisten relevante inzichten voor de collega’s in de business. Je bent onderdeel van het Insights team dat als doel heeft de volledige organisatie te ondersteunen bij het data gedreven werken. Je doet dit door wensen en inzichten te vertalen naar concrete requirements, die vervolgens worden omgezet in KPI’s en relevante inzichten. Je definieert daarna niet alleen metrieken en dimensies die geschikt zijn voor self service reporting (Looker), maar maakt ook zelf geavanceerde SQL analyses direct in het Databricks platform.


Waar ga jij aan de slag
Als Datawarehouse Specialist ga je aan de slag bij World Wide Lighting. World Wide Lighting is de E-Commerce Lighting specialist met een snelle, no-nonsense mentaliteit om onze klanten succesvol te maken; om verlichtingszaken op een betrouwbare manier gedaan te krijgen, energie te besparen en kosten te verlagen en toch de perfecte verlichtingsoplossingen te creëren. Inmiddels werken wij met meer dan 200 enthousiaste collega’s om de klanttevredenheid met een persoonlijk aanpak steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Wil jij ook een impact maken en invloed uitoefenen op deze sterk groeiende organisatie? Wacht dan niet langer en laat van je horen!


De rol

Jouw lampje gaat branden van data, maar jij bent ook een echte verbinder. Die verbinding weet je te leggen vanuit kennis maar ook vanuit je persoonlijkheid en vanuit de wil om samen als organisatie verder te komen.

Het volgende vind je dan ook leuk om te doen;

 • Doorvragen om de echte informatiebehoefte van de business te begrijpen;
 • De verbinding leggen tussen de analisten en engineers om technische aspecten van data-integratie en -beheer te begrijpen en op te lossen;
 • Problemen zie je als een puzzel waarbij het een uitdaging is om zo snel mogelijk het onderliggende issue boven water te krijgen;
 • Vervolgens ook het initiëren (en chasen) van corrigerende acties bij afwijkingen;
 • Stakeholders leren hoe ze het beste gebruik kunnen maken van jouw oplossingen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding met minimaal 3 jaar data ervaring;
 • Goede skills om de vragen van de collega’s te vertalen naar meetbare metrieken/KPIs;
 • Ruime kennis van diverse online marketingkanalen (T-shaped online marketing kennis met de focus op de analytische vaardigheden);
 • Ervaring met data visualisatie. Ervaring met Looker (en LookML) is een pre;
 • Minimaal één taal; Python, R of SQL;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat kan je van ons verwachten?
We bieden je een afwisselende en verantwoordelijke functie. We bieden je daarnaast:

 • Een marktconform salaris;
 • Een laptop;
 • Opleidingsbudget;
 • Pensioenregeling;
 • Fiscfree regeling;
 • Leuke borrels, bedrijfsfeestjes en uitjes.

Dat alles bij een zeer ambitieuze organisatie, een organisatie die je de kans biedt om je te ontwikkelen en het meeste uit je eigen potentie te halen. Om dit te kunnen realiseren, dagen we onze mensen uit om eigen initiatief te nemen, eigenaarschap en verantwoordelijkheid behoort tot onze kernwaarden. We zijn vastberaden om net dat stapje extra te zetten en onze klanten voorop te stellen. Het belang van de klanten staat bovenaan maar alleen door over de grenzen van het eigen team te kijken, en voor win-win cross team te gaan behalen we het gewenste resultaat.


Ja ik wil….en hoe nu verder
Ben jij de juiste kandidaat voor deze functie, of wil je meer informatie over deze functie? Deel dan jouw talenten met ons via de ‘apply’ button hieronder. Voor nog meer informatie kun je contact opnemen met Christel van Hoppe via telefoonnummer 06-14320007.


De sollicitatieprocedure bestaat uit een telefonisch interview en 2 live gesprekken waarbij je bij het laatste gesprek ook een case maakt.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar